Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Friday, June 1, 2012

Virus berjangkit

Hari ni kat opis ada orang kena sound baik punya dengan aku...

nak dijadikan cerita..
sorang staf kat ofis bawa anak dye sebab ada masalah pengasuh...
(staf ni takde masalah dgn aku, kira geng la jugak)


so ramailah yang kerumun sebab anak dye sgt comel and chubby..
masa tu kat area punch card...kebetulan aku pun baru sampai...
tapi yang jadi masalahnya makcik sorg tu...
nak dukung dukung je la...
yang menyakitkan hati sambil dukung tu dye g kat sume org sambil cakap..
"fuh fuh...mintak jangkit..mintak jangkit"..
pastu ada la sorg staf yg kena "jampi" tu jawap..
"ish...mintak jauh la kak, tak nak la lagi.." (staf ni baru je lepas abis cuti bersalin)

then dah agak..pastu mesti saya pun kena..
dye jalan kat saya plak dgn cara yg sama...
terus je saya sembur...
"apa ni, ingat budak ni bawak virus ke...macam penyakit plak nak berjangkit-jangkit...kang berjangkit kat akak baru tau takde ubat"
sambil senyum2 la dan terus jalan ke bilik..
tapi dengar la suara kat belakang
"hah, padan muka akak ckp macam tu" sambil they all pun gelak2..
dan "majlis" pun bersurai....

tapi sakit hati aku..
(ok, agak emo sebab tgh P)




1 comment:

  1. salam kenal yer lily..pernah gak kena mcmtu..huhu depa kata kat saya xnk pegang ke baby ni taknak pegang ker..adoi..sabo jela..sabor jela yer..huhu

    ReplyDelete

Follow by Email