Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Friday, February 24, 2012

Pasal Medical Check Up dgn UPT

Since masuk DPA ni x abis2 kena buat medical check up...asal nak kena modul luar je mesti nak medical report..
And this is the fourth time for the last 5 months..
Actually..i x kisah pun..
Being a TTCian, dah agak lali dgn hospital and klinik ni...

Cuma this time ada satu borang khas.." BORANG PENGESAHAN MENGANDUNG"...
hm...macam ada satu perasaan pada perkataan tu...tak taulah nak kata macam mana...
kan best tiba-tiba boleh tick "YA" pada kotak dalam borang tu...
dah lama sangat-sangat tak buat UPT.... sebab takut kecewa..
dan memang selalunya mengecewakan pun...
tapi kali ni kena gak buat check up dengan benda alah tu..
satu perasaan yang sangat tak suka...
walaupun dah tau jawapan..
tapi bila kena buat UPT, tetap angankan akan ada jawapan lain..
benci lah macam ni...

Sunday, February 12, 2012

The dreams still go on...

Lama tak tulis pape pun...disebabkan kesibukan DPA..tapi sekali sekala ada gak jengah2 blog kawan-kawan..
Last week cuti seminggu...best gile dapat lepak dgn my dear..
Pastu cakap kat hubby, kita leh start usaha untuk ada baby...sebab aktiviti lasak sume dah habis..
(kebetulan minggu ni pun adalah minggu ovulution)...
and we all pun sibuk cari nama untuk anak(-anak) kami...
ngehngehngeh...terover plak kan...
Memandangkan nama my dear mula dengan SH...and nama i mula dengan H, so we all pun carilah nama-nama yg start dengan SH dan H...
but nama Hanis tu my dear memang dah sangat suka even masa kami tunang lagi pun...
after a few adjustment, finally dapat nama yg kami suka...

yang best sekarang, bila je berangan dgn hubby tak lagi cakap, "kalau ada anak kan..../ bila ada anak"..
tapi skrg kami guna ganti nama," kalau ada hanis or aqif kan../ bila ada hanis/aqif esok, i nak camni..."
rasa bahagia sangat walau pun belum jadi realiti.. tapi rasa macam (bakal) anak-anak tu dekat je dgn kami....

Insyaallah, semoga ada rezeki kami tahun ini..

Buat Shazween Hanis dan Shakeel Haqif, mama dan papa sayangkan kalian..
Walaupun kita belum diberi keizinan oleh Yang Maha Esa untuk bertemu, tapi rasa sayang itu tetap wujud dalam hati kami untuk anak-anak kelak..dan mama dan papa akan tetap sabar menunggu kehadiran kalian di sisi kami.....

Follow by Email