Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Tuesday, March 22, 2011

Mabuk Darah

Semalam appointment untuk amik darah..D2...proses tu kejap je tapi jadi menarik..

Since hari Ahad lagi me dah tak keruan sebab dah tau dah ari Isnin kena pegi ambil darah.So, lastly paksa Mr Hubby temankan...sebabnya...me ni mabuk darah sikit..(oopss, bukan sikit, banyak kot!)

Apa saja yang berkaitan darah, xcident ngeri, bedah-bedah orang mampu membuatkan seluruh badan ini kebas dan paling teruk boleh menyebabkan me pengsan...Serius, tak tipu. Even masa amik darah untuk ujian HIV masa nak kahwin dulu pun me boleh pengsan, (yes, I pengsan dan menyebabkan klinik kelana jaya havock sebentar) inikan plak nak amik darah 1 tiub!!! Dengar je pun dah ngeri..Hampir-hampir je cakap kat Mr Hubby nak cancel semua treatment dan berserah je..

Nasib baik masa sampai di Hospital Putrajaya tu, me adalah orang terakhir untuk proses ambil darah tu..
Masuk je terus cakap kat nurse tu, "Misi saya ni mabuk darah ye," Dengan muka cuak dye jawab," Hah, sudah, jangan pengsan kat sini sudah"
I jawab,"Yang tu saya tak boleh nak jamin..." Pastu dua-dua gelak..To cut short Then panggil mr. Hubby masuk sekali n ade satu lagi jururawat standby, tak bagi me tengok proses tu tapi of course boleh rase kot....

N conclusion nye...of course la aku pengsan...hahaha....
Wait for D21 blood test plak....
pasni mesti me akan jadi famous kat hospital putrajaya cam masa kecik-kecik dulu kat hospital pulau pinang...

Friday, March 11, 2011

Ketika Cinta Terhenti

Aku dah penat
Aku dah letih
Menyelusuri hari
Demi mengemis setitis kasih
Yang aku sendiri tahu bukan milikku

Ketika harapan yang tercipta
Bukan untukku
Seharusnya aku berhenti
Dari terus bermimpi
Mengejar fantasi

Tapi
Mengapa hati ini
Seakan memungkiri diri sendiri
Demi
Sebuah hakikat yang telah pasti

Pergilah angan
Lenyaplah kenangan
Aku bukan lagi permaisuri
Bagi sebuah ceritera cinta
Dalam kisah dongengnya

Sesungguhnya
Ketika Cinta terhenti
Dan
Aku sendiri memang sedari
Cuma sekeping hati yang enggan mengakui

Lalu
Rawanku bertambah duka
Hati kecilku semakin terluka
Pada sebuah pengasingan emosi
Yang hanya memakan diri

Berhentilah di persimpangan itu
Kasihanilah hatimu
Kerana
Cinta itu sudah lama terhenti



Sunday, March 6, 2011

Traditional Treatment 1

Daripada kawan-kawan ada yang cadangkan untuk berurut sebagai salah satu usaha dalam TTC ni..

So, finally memberanikan diri dan bile bersetuju, Mr Hubby bawa la Bibik (entah ape nama dye, aku panggil Bibik je) datang rumah...She is very friendly. Cuma 1st day tu amik dye malam ~ so dye kata kalau nak berurut perut kena buat pagi-pagi macam berurut org bersalin..tapi kalau nak berurut badan, xpe anytime boleh...
Tapi malam tu dye check gak dan urut2 sikit...
Then continue the next morning...
Satu je nak cakap, Masya allah...sakitnye Tuhan je yang tau!! berairmata aku menahan sakit..sampai ke malam rase sakitnye...sampai rase nak demam..kena ulang urut tiga kali...Gosh...
Bibik tu cakap aku takde ape2 masalah..rahim elok terletak pada tempatnya...cuma "katat" je katanya, so, dye urut untuk longgarkan sikit supaya senang nak lekat..sumpah aku tak faham..Tapi berulang-ulang dye cakap takde pape masalah pun...So, kesimpulannya aku anggap belum ada rezeki..

Follow by Email