Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Tuesday, June 26, 2012

People are jealous of us too




Being a TTC person actually has opened  me to another view of life...

As a TTC, we always envy of other's parenthood life..
We are jealous how easy some people can conceived (again..and..again)..
when we are struggling to get at least once..
We envy how their life seems perfect with kids around...
We always dream that we can have their life..

But do we realize...
That there are people who are also envy with our life..
A childfree life that we have (at least for the moment)...

They are envy on how much time we can have for ourselves..
How easy we can go for spa, salon, manicure, pedicure, shopping and the list go on
They are envy on how we can spend more intimacy time with our spouses (without interruption or tiredness)
They are jealous on how easy we can plan our vacation..anytime anywhere we wish..and we can travel easily..less hassle..less budgets...
They are jealous on how we can keep our house need, tidy and clean most of the time..
And some even jealous that we still look good and young at our age..

So, I think..
Every life has pro and con..
People are never satisfied with what they have..
And they will always compare their lives with others...
When we are envying on others..
In the same time..
They are envy of us...
So, where is the difference?
Is our life better that them?
Or theirs are better than us?

Hmmm..
I think most important..
Try to appreciate what you have..
Though it's not something that you want..
but it might be something that u need..


kredit here

Wednesday, June 20, 2012

me and kitchen catalog


Hehehe..mood tersengih-sengih...Nampak tak gambar kat bawah tu?
Bukan...bukan..tu bukan gambar rumah saya..
Gambar ni dari katalog adik saya..

Oh ye, adik lelaki saya ni dye ID....
tapi sekarang dye concentrate untuk buat bisnes kitchen cabinet and wardrobe...
Design and build..
Alhamdulillah sekarang dah setahun lebih kilang dye beroperasi..

So, ni katalog terbaru yang die baru print...
Tiba-tiba ada nama i kat situ...(oops..pecah rahsia dah!)
Hehehe...sesuai plak dengan design yg memang taste i kan...
Bile i tanya nape pilih this design untuk nama I..
dye kata sebab i sorg yg suka ada kaunter macam ni (means in our family), nanti senang nak ingat..
my mum suka konsep dapur yang lapang dan luas..
Actually my kitchen ada kaunter macam ni gak cuma designnya lain la..

hehehe...bangga bila ada orang abadikan kita for something...
tak kira lah untuk dapur pun jadilah...
Thanx bro..



Thursday, June 14, 2012

Cerita FB


FB kadang-kadang memang menjadi tempat yang sangat sensitif pada TTC.


Dengan mengabaikan gambar baby yang comel ni, kita concentrate pada perbualan FB disebelahnya...
Baby ni anak kepada cousin my hubby..(yang storynya kat sini)...
Oh ya, sejak kejadian raya haji tu memang i malas nak pegi umah makcik my hubby ni...
Ada la sekali terjumpa they all ni masa kat umah my MIL...
Makcik ni plak antara siblings yang very close dengan my MIL...of coz masa tu dye datang dengan anak cucu menantu sume..
But, i buat tak nampak je baby tu...pegang pun tak..even my hubby dukung n dok sebelah i pun, i cebik je..
Tak hingin i!
I know baby tu tak salah...tapi i meluat dengan nenek dye tu...macam la dye sorang je dalam dunia ni ada menantu dan ada cucu..(walau pun dalam hati eee, geramnye,comelnye..)

In fact i dont have problems dengan baby...selalu je i "pinjam" Felicia and Danish (anak my 2nd SIL yang bongsu) or babysit my lovely cikibambam (anak my 2nd brother and 1st grandchild in my family)..
In fact kalau anak-anak my bff pun very close dengan i, sebab i aunty yang paling baik...hehehe...and i love them all..
Tapi tidak pada yang satu ni...bukan i tak rasa nak peluk dukung cium tapi i takut nanti i akan jadi "bahan"...

Biasalah dalam FB, my closed friends or sis/bro akan selalu gak tag gambar anak-anak they all kat i n hubby..My bff, si A tu suka tag i dengan cthnya:- "hye aunty, lama tak jumpa, bile nak datang rumah?" then letak gambar anak dye sebab dye tau bile i tgk gambar rayyan, mesti i terkinja-kinja nak g umah dye..confirm the next weekend i mesti sampai punya!

So, ceritanya cousin hubby ni telah men'tag' hubby i dan beberapa lagi sanak saudara dalam fb gambar anak buah dye ni, and my hubby plak tag i dalam gambar ni...actually perbualan tu sangat biasa, kalau orang-orangnya adalah yang biasa-biasa dengan kita...tak ada apa yang akan buat i tersinggung...tapi dalam kes ni memang dah jadi lain...

A few minutes after i komen tu, my hubby text i..

Hubby: U ni kenapa komen macam tu?
Me     : Saje..
Hubby: Gunalah akal sikit..semua orang boleh baca kot..
Me     : Guna akal lah tu, memang nak they all tu baca..dah abis sopan dah i komen..
Hubby: Nape nak buat camtu..please, tolong delete..
Me     : Sebab U** suka menyinggung hati i, biarlah...xkan xble i nak singgung hati dye plak..tu pun kalau      dye reti nak terasa...
Hubby: Dah perangai dye macam tu, takkan kita pun nak ikut jadi cam tu plak..Please, tolong lah delete...
Me     : Bagi i setengah jam, baru i delete..


Hahaha...i tau they all baca...sebab komen i tu yang last...takde sambungan...stop kat situ je..
Hehehe..patut lah....ada masa memang best menyakitkan hati orang ni..ada rasa kepuasan kat situ...patutlah they all suka sakitkan hati i...


***HSG dah buat hari Isnin lepas, tapi result akan tahu masa appointment Dr. pada 11 Julai nanti...




Tuesday, June 5, 2012

Bosan la plak asyik cerita TTC je kan kat blog ni...
rase nak masukkan gambar kawen yang 2 tahun lepas plak...
maklumlah sekarang ni kan musim orang kawen...
tetiba teringat zaman jadi pengantin dulu...
hehehe..sweet je...
ok x?

Friday, June 1, 2012

Virus berjangkit

Hari ni kat opis ada orang kena sound baik punya dengan aku...

nak dijadikan cerita..
sorang staf kat ofis bawa anak dye sebab ada masalah pengasuh...
(staf ni takde masalah dgn aku, kira geng la jugak)


so ramailah yang kerumun sebab anak dye sgt comel and chubby..
masa tu kat area punch card...kebetulan aku pun baru sampai...
tapi yang jadi masalahnya makcik sorg tu...
nak dukung dukung je la...
yang menyakitkan hati sambil dukung tu dye g kat sume org sambil cakap..
"fuh fuh...mintak jangkit..mintak jangkit"..
pastu ada la sorg staf yg kena "jampi" tu jawap..
"ish...mintak jauh la kak, tak nak la lagi.." (staf ni baru je lepas abis cuti bersalin)

then dah agak..pastu mesti saya pun kena..
dye jalan kat saya plak dgn cara yg sama...
terus je saya sembur...
"apa ni, ingat budak ni bawak virus ke...macam penyakit plak nak berjangkit-jangkit...kang berjangkit kat akak baru tau takde ubat"
sambil senyum2 la dan terus jalan ke bilik..
tapi dengar la suara kat belakang
"hah, padan muka akak ckp macam tu" sambil they all pun gelak2..
dan "majlis" pun bersurai....

tapi sakit hati aku..
(ok, agak emo sebab tgh P)




Follow by Email