Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Thursday, June 14, 2012

Cerita FB


FB kadang-kadang memang menjadi tempat yang sangat sensitif pada TTC.


Dengan mengabaikan gambar baby yang comel ni, kita concentrate pada perbualan FB disebelahnya...
Baby ni anak kepada cousin my hubby..(yang storynya kat sini)...
Oh ya, sejak kejadian raya haji tu memang i malas nak pegi umah makcik my hubby ni...
Ada la sekali terjumpa they all ni masa kat umah my MIL...
Makcik ni plak antara siblings yang very close dengan my MIL...of coz masa tu dye datang dengan anak cucu menantu sume..
But, i buat tak nampak je baby tu...pegang pun tak..even my hubby dukung n dok sebelah i pun, i cebik je..
Tak hingin i!
I know baby tu tak salah...tapi i meluat dengan nenek dye tu...macam la dye sorang je dalam dunia ni ada menantu dan ada cucu..(walau pun dalam hati eee, geramnye,comelnye..)

In fact i dont have problems dengan baby...selalu je i "pinjam" Felicia and Danish (anak my 2nd SIL yang bongsu) or babysit my lovely cikibambam (anak my 2nd brother and 1st grandchild in my family)..
In fact kalau anak-anak my bff pun very close dengan i, sebab i aunty yang paling baik...hehehe...and i love them all..
Tapi tidak pada yang satu ni...bukan i tak rasa nak peluk dukung cium tapi i takut nanti i akan jadi "bahan"...

Biasalah dalam FB, my closed friends or sis/bro akan selalu gak tag gambar anak-anak they all kat i n hubby..My bff, si A tu suka tag i dengan cthnya:- "hye aunty, lama tak jumpa, bile nak datang rumah?" then letak gambar anak dye sebab dye tau bile i tgk gambar rayyan, mesti i terkinja-kinja nak g umah dye..confirm the next weekend i mesti sampai punya!

So, ceritanya cousin hubby ni telah men'tag' hubby i dan beberapa lagi sanak saudara dalam fb gambar anak buah dye ni, and my hubby plak tag i dalam gambar ni...actually perbualan tu sangat biasa, kalau orang-orangnya adalah yang biasa-biasa dengan kita...tak ada apa yang akan buat i tersinggung...tapi dalam kes ni memang dah jadi lain...

A few minutes after i komen tu, my hubby text i..

Hubby: U ni kenapa komen macam tu?
Me     : Saje..
Hubby: Gunalah akal sikit..semua orang boleh baca kot..
Me     : Guna akal lah tu, memang nak they all tu baca..dah abis sopan dah i komen..
Hubby: Nape nak buat camtu..please, tolong delete..
Me     : Sebab U** suka menyinggung hati i, biarlah...xkan xble i nak singgung hati dye plak..tu pun kalau      dye reti nak terasa...
Hubby: Dah perangai dye macam tu, takkan kita pun nak ikut jadi cam tu plak..Please, tolong lah delete...
Me     : Bagi i setengah jam, baru i delete..


Hahaha...i tau they all baca...sebab komen i tu yang last...takde sambungan...stop kat situ je..
Hehehe..patut lah....ada masa memang best menyakitkan hati orang ni..ada rasa kepuasan kat situ...patutlah they all suka sakitkan hati i...


***HSG dah buat hari Isnin lepas, tapi result akan tahu masa appointment Dr. pada 11 Julai nanti...




3 comments:

  1. Ros pun kkdg jd meluat gak kat bby if mak dia yg overconfident mcm bgus sgt.. Entah lah bby xbsalah tp geram kt mama tun g kat baby tu kan.. Hihihi...akk bykkan sabar yerr.. En.asben kak mungkin nk yg terbaik dlm family tu.. :)

    ReplyDelete
  2. I sebenarnya nak sokong u, tapi macam tak baik pula menyokong disagreement btwn husband & wife..hahaa.. I pun jenis tak layan budak/baby yg mak dia i meluat sangat...Malas lah..

    ReplyDelete
  3. saya pun pantang org tag gambar baby mereka..! marah!

    ReplyDelete

Follow by Email