Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Sunday, January 20, 2013

delete

Tadi post kat fb "rasa nak biskut famos amos..bila la agaknya nak ilang stress ni?"

1st comment yang keluar,"mengidam/pregnant ke yang?" cmatu la la soalan yang menjurus ke aras tu..tak brape nak ingat...

spa yang tanya? kawan yang kenal masa matrix dulu tak la rapat sangat pun, tapi sejak dlm fb ni tak pernah na bertegur pun and tak pernah pun komen-mengkomen..

apa i buat? tak sempat nak sampai seminit..i delete je terus..padan muka...tak faham2 ke..

emm..mushkil. kat mana dlm status tu ada ayat  yang boleh menyebabkan org salah faham yg i ni pregnant? macam tak de pun...

fail BM betul!


Thursday, January 10, 2013

."Ada anak pun belum tentu menjadikan kita ibu bapa yang sempurna"

Terserempak dengan the mulut longkang makcik masa birthday my niece last 2 weeks...

Tak abis-abis nak menyakitkan hati i...

Masuk2 je salam i terus tanya kuat-kuat depan semua orang,"Eh, ni dah ada ke ni?"

The situation is so awkward sebab masa i ramai org tgh makan and sembang-sembang...

Terus i sentap sebab semua orang yang tengah sembang macam terdiam tengok dia...

Ada my SIL and MIL...

Tapi semua pun tak jawap.....

I bangun pergi duduk tempat lain...I perasan masa salam tu dia tengaok badan i..oh ye, i pakai maxi labuh masa tu...nampak macam pregnant ke?

My SIL and MIL pun bangun dari situ pergi layan tetamu tempat lain...I tengok sampai ke sudah they all layan diri sendiri je sefamily...

Bila dia dah balik, baru MIL cakap yang actually dia pun menyampah dengan makcik mulut longkang tu...sebab tu malas nak duduk sembang and layan macam tetamu lain (padahal adik ipar tu)

"Anak dia je la yang semua bagus...anak menantu dia je la yang baik...kalau anak-beranak Ma ni ada je yang tak kena...Malas ma nak layan.."

OOO..kesahnya, ingat kan I je yang perasan dah tua-tua pun mulut longkang lagi...tapi semua orang pun dah naik menyampah rupanya...ada je yg tak kena dgn semua SIL I tu nak banding dgn anak-anak dia yang kononnya baik bagus dan pandai sgt la...

Tu adalah contoh terbaik Tuhan nak tunjuk kat kita..."Ada anak pun belum tentu menjadikan kita ibu bapa yang sempurna"

Oh ya, anak dia bukan lah menjadi sangat semua pun...tapi dia asyik sebut pasal anak yang menjadi je...kenapa? malu ke?

Follow by Email