Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Friday, May 27, 2011

Berangan lagi..


Ape motif letak gambar ni?
Sebab bile tengok gambar ni teringat bau new born baby yang sweet tu..
This picture belongs to my friend...amik pakai handphone je pun..
Tapi sangat cantik kan..
Congratulations to them on arrival of new baby girl on 15 Mei 2011..
Dan i sangat suka dengan nama yang diberi ~ Hannah Sofiyyah...

Hmmmmmmmm.........mula berangan lagi....
Bila la nak amik gambar macam ni??

And my sister in law plak akan due in 2 weeks time..
Its the first grandchild for my parents...and i pun sangat excited
And i dah sibuk2 cakap kat my bro, i nak jadi event planner untuk majlis aqiqah or cukur jambul nanti..
I have a lots of ideas in my mind....the deco, gifts, events...
Tapi tah bile boleh buat...
Hmmm....

Friday, May 20, 2011

Best jugak walau tak ada anak...

Tiba-tiba hubby cakap,"Untung jugak kita belum ada anak lagi kan"...
Sebabnya....
Akhir-akhir ni we all sangat-sangat sibuk...even nak jumpa pun susah...apatah lagi lah ....
rasenya dah sebulan kot, i balik keje kul 7 dari opis n sampai umah kul 8..
tu pun kalau ari tak ujan la..
then biasanya kua makan dgn hubby, then balik dah letih...
layan tengok tv, sebelum pukul 12 aku dah melayang tah ke mana...
weekend pun sama~ade je kenduri umah sanak saudara la, last weekend plak kena involve Sukan kat opis la..
pergh..memang rase tensen and penat gile...last-last nangis sebab tensen...

Then, minggu lepas tetiba plak tuan rumah kedaung cakap dye dah jual umah tu and pembeli tu nak duduk...
So, memang kiteorg kelam kabut cari rumah la, packing sume...tapi yelah kan..orang teraniaya ni dibantu Tuhan...alhamdulillah, mudah gak kami dapat umah baru..so weekend ni and weekend depan akan sangat sibuk untuk berpindah randah..

Thats why...
hubby cakap..
maybe sebab-sebab ni kita belum dikurniakan permata hati...

bayangkan kalau keadaan macam ni ditambah dengan anak lagi...
pergh...
And thanks sebab
always by my side....
walaupun kadang-kadang angin aku macam tsunami jepun..

Tapi apepun,
tetap gak nak anak...

p/s: arini start 1st day amik Clomid

Sunday, May 15, 2011

Pasal Assessment Check Up di Hospital Putrajaya

Alhamdulillah....
Hari Rabu (11 Mei) lalu adalah hari yang paling ditunggu-tunggu.. yela dari bulan 2 lagi dah dapat tarikh appointment tu.
Disebabkan ramai, hampir 2 1/2 jam jugak lah menunggu sebelum sampai giliran walaupun appointment tulis pukul 9.00 am.

Tak pernah rase best sangat-sangat jumpa doktor macam hari tue..sebabnya dr Roszaman tu sangat2 baik..dye siap bagi MC lagi for me and hubby

Ok, the best is pasal result la ~ disebabkan result darah D2 and D21 tu dua-duanya ok...so Dr kata nak buat scan. Hahaha..bayangkan...malu gile beb sebab Dr lelaki kan...
So, in the end : semuanya ok, hormon ok, rahim ok, ovary pun ok...meaning supposedly aku tak de masalah nak conceive naturally...
Memandangkan aku pun tak mengalami senggugut  time priod, so Dr. kata tak yah wat HSG dulu...If nanti result hubby pun ok, baru wat HSG...

Next appointment bulan Julai~ untuk Mr Hubby plak...
Hahaha...yang lawak tu Dr cakap kat Hospital Putrajaya takde bilik khas....tak dapat nak bayangkan nanti macam mana.....
Apepun sangat bersyukur~alhamdulillah dgn keputusan check up. Harap-harap nanti Mr Hubby pun ok..
So, for time being, Dr prescribe Clomid...dah biasa dgr dari kawan2...and now Im on it too!

Tuesday, May 3, 2011

Sangat benci kalau orang tanya pasal anak

Sangat benci bile orang tanya pasal anak...
As for me, she/he is in gud care of God....
Lebih-lebih lagi kalau orang tu tak berapa nak ade kena mengena dengan hidup aku..
Kenal pun tidak...so tak payah la nak bagi cadangan bagai-bagai....
Like I care to tell you everything about my effort...
So, stop being such a b****y kepoci...

Mode: marah ni..

Follow by Email