Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Sunday, May 15, 2011

Pasal Assessment Check Up di Hospital Putrajaya

Alhamdulillah....
Hari Rabu (11 Mei) lalu adalah hari yang paling ditunggu-tunggu.. yela dari bulan 2 lagi dah dapat tarikh appointment tu.
Disebabkan ramai, hampir 2 1/2 jam jugak lah menunggu sebelum sampai giliran walaupun appointment tulis pukul 9.00 am.

Tak pernah rase best sangat-sangat jumpa doktor macam hari tue..sebabnya dr Roszaman tu sangat2 baik..dye siap bagi MC lagi for me and hubby

Ok, the best is pasal result la ~ disebabkan result darah D2 and D21 tu dua-duanya ok...so Dr kata nak buat scan. Hahaha..bayangkan...malu gile beb sebab Dr lelaki kan...
So, in the end : semuanya ok, hormon ok, rahim ok, ovary pun ok...meaning supposedly aku tak de masalah nak conceive naturally...
Memandangkan aku pun tak mengalami senggugut  time priod, so Dr. kata tak yah wat HSG dulu...If nanti result hubby pun ok, baru wat HSG...

Next appointment bulan Julai~ untuk Mr Hubby plak...
Hahaha...yang lawak tu Dr cakap kat Hospital Putrajaya takde bilik khas....tak dapat nak bayangkan nanti macam mana.....
Apepun sangat bersyukur~alhamdulillah dgn keputusan check up. Harap-harap nanti Mr Hubby pun ok..
So, for time being, Dr prescribe Clomid...dah biasa dgr dari kawan2...and now Im on it too!

7 comments:

  1. Sama la kes kita berdua..saya baru 1st stage Dr suruh ambil Clomid,tengah tunggu period ni

    ReplyDelete
  2. gud luck utk step seterusnya :)

    Err.. pasal bilik khas utk buat SA tu, kalo asben yg jenis ssh nak kuarkan susah gak kalo takde bilik tu. Tp oke je kut. Kena lebih fokus la. tehehe :P

    psst : asben kak reen retu susah gak walo dia ada bilik khas, ada CD bagai. Tehehehe.

    ReplyDelete
  3. BaC: Good luck to you too! hahahaha..
    psstt..Dr siap bagi us timetable when to...
    hahaha...sangat kelakar...
    kak reen: kena fokus dan fokus...hehehe..

    ReplyDelete
  4. g luck to u. byk minum air tau. amik clomid kene byk minum air. panas badan

    ReplyDelete
  5. S : thank you for the info...belum start makan lagi, tengah tunggu cik P ni..

    ReplyDelete
  6. Lady Mira: Hmmm..biasa la hospital govt kan..tu pun nurse tu dah ckp awal2 dah kat cni treatment dye lmbt skit sebab demand tinggi...tp yg penting, dr dgn nurse sume best2...

    ReplyDelete

Follow by Email