Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Friday, May 20, 2011

Best jugak walau tak ada anak...

Tiba-tiba hubby cakap,"Untung jugak kita belum ada anak lagi kan"...
Sebabnya....
Akhir-akhir ni we all sangat-sangat sibuk...even nak jumpa pun susah...apatah lagi lah ....
rasenya dah sebulan kot, i balik keje kul 7 dari opis n sampai umah kul 8..
tu pun kalau ari tak ujan la..
then biasanya kua makan dgn hubby, then balik dah letih...
layan tengok tv, sebelum pukul 12 aku dah melayang tah ke mana...
weekend pun sama~ade je kenduri umah sanak saudara la, last weekend plak kena involve Sukan kat opis la..
pergh..memang rase tensen and penat gile...last-last nangis sebab tensen...

Then, minggu lepas tetiba plak tuan rumah kedaung cakap dye dah jual umah tu and pembeli tu nak duduk...
So, memang kiteorg kelam kabut cari rumah la, packing sume...tapi yelah kan..orang teraniaya ni dibantu Tuhan...alhamdulillah, mudah gak kami dapat umah baru..so weekend ni and weekend depan akan sangat sibuk untuk berpindah randah..

Thats why...
hubby cakap..
maybe sebab-sebab ni kita belum dikurniakan permata hati...

bayangkan kalau keadaan macam ni ditambah dengan anak lagi...
pergh...
And thanks sebab
always by my side....
walaupun kadang-kadang angin aku macam tsunami jepun..

Tapi apepun,
tetap gak nak anak...

p/s: arini start 1st day amik Clomid

4 comments:

  1. betul,
    ada hikmahnya Allah tak bagi kita zuriat lagi,
    Tapi, bila dapat syukur Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. tu la...
    hubby cakap, "bayangkan kalau kita dah ada anak skrg...mesti i xbley nak bawa u lepak2 dari pagi sampai malam every weekend, mesti kita tak dapat nak tour sana sini macam kwn2 yg lain"
    mungkin la kot...tetap terasa ada hikmah disebalik semua ni

    ReplyDelete
  3. ada hikmah di sebalik dugaan dari ALLAH

    ReplyDelete

Follow by Email