Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Thursday, May 30, 2013

Abandoned Cycle

Terpaksa...
Semalam FT - tak jumpa langsung follies..
Of coz i heran...
Semalam juga seharian tunggu di Hospital dari pukul 8 sampai pukul 3...
Lama giler..sampai abis baca sebuah novel yang baru beli...

Sebab Dr yang check semalam macam muda sangat..tak pernah nampak pun sebelum ni...
Dye kata Dr pakar ramai yang cuti...
That's why lama kena tunggu...(ok)..

Memang tak puas hati cara dye check...
Then, cara dye tanya macam dye tak baca pun medical history patient...
Apa my fertility problems...then macam kelam kabut...
Yang tak puas hati tu sebab dye kata tak ada follies..
Aik..bukan D10 check-up ada dua on right ovaries...
Tak kan boleh hilang kot? Boleh eh macam tu?

Dye kata, tak ada..hilang...dua-dua ovari tak ada...
So tak boleh iui cycle ni..
Kena increase ubat..
Cuba next cycle...

Tak pe lah..
mungkin belum rezeki lagi...
Chaiyok!

Wednesday, May 29, 2013

Sambung TTC

Today ~ CD11

Semalam FT CD10 di Hospital Putrajaya...alhamdulillah, walaupun ada 2 folli je, size 10X10mm dan 15X13mm...esok FT sekali lagi..Insya allah kalau membesar dengan jayanya (Dr said at least 19-20mm) boleh proceed IUI cycle ni...

Mean while, cycle ni diteruskan dengan SK Khisbun dan pati Delima..
Dan minum air rebusan buah zuriat, Ada dua biji-buah tangan dari Mekah oleh ibu saudara..

Tentang buah zuriat ni..bila di google..
Ada macam-macam kaedah...so, paling mudah, kami belah dua rebus sahaja dan rebus semua sekali dengan kulit dan sabutnya..Mr hubby belah guna parang dan batu lesung..dua tiga kali hentak je terus terbelah dua...
. Bila rebus airnya akan bertukar jadi macam warna teh o atau air mata kucing.bila minum pun ada rasa ala-ala air mata kucing tanpa gula yang sedikit payau and pahit...minum secawan sehari (actually tak sampai secawan pun..hehehe...setengah je)..

Susu kambing dan kurma dah pernah buat dulu, i stop sejak gantikan dengan SK Khisbun...

Ada satu lagi buah tangan dari Mekah~ debunga kurma..yang ni belum cuba lagi...sebab rasa macam-macam sangat nak makan serentak...tu tak termasuk lagi folic asid dan multivitamin...

Takpe lah....insya allah..kita usahakan satu-satu...

Wednesday, May 15, 2013

Waiting for new cycle...

Waiting for Ms. P....
Going to start the treatment with the new cycle again....
New appointment with Dr in Hospital Putrajaya on 2nd day of P...

Follow by Email