Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Tuesday, July 24, 2012

Please support the TTC suggestion for Budget 2013

Salam Ramadhan buat semua...


Cuma ingin memanjangkan cadangan/usul daripada sahabat kita dalam Budget 2013...dapat info ni daripada FB..


Saudari Nurul telah mencadangkan agar pasangan yg melalui fertility treatments dibolehkan untuk withdraw duit from EPF dan juga dapat tax relief.


I really think it is a good suggestion and we should all support the proposal..hopefully our PM akan pertimbangkan cadangan tersebut sebagai sebahagian daripada Budget 2013..Insya allah


Please go to https://www.google.com/moderator/#16/e=1fed26 search for "fertility"..then just like je pada dua-dua cadangan tersebut..


Mudah-mudahan usaha kita mendapat keberkatan sempena Ramadhan ini..



Thursday, July 12, 2012

Result HSG

Semalam appointment dgn Dr di Hospital Putrajaya...
to review about the HSG result...
of course masa nak pergi tu sangat mendebar-debarkan..
sebab dah tau ada yang tak kena (cuma masa tu tak tau masalahnya lagi)..

So, as been expected
Dr explained yang i ada 1 tiub je...
Yang sebelah kiri dah blocked langsung...
Aduh...
So, sekarang memang depends on sebelah je...
(dah rasa macam handicapped plak)

Then, sebagai tambahan yang agak menyedihkan..
Dr Rashidah tak silap namanya...
Dia kata ada harapan nak pregnant...
Tapi (ada tapinya)...ada risiko yang perlu aware..
Dr. kata 50% kalau i pregnant boleh miscarriage or premature birth...

Sedih gile dengar masa tu...Rasa macam berkecai-kecai setiap angan-angan I...
So, now i know the reason of my infertility...
Treatment just Dr bagi clomid untuk amik lepas bulan puasa nanti dan FT on day 10, 12 and 14..
And try to conceived naturally...

Rasa nak nangis pun ada masa tu..
Sib baik My Dear ada skali...
Dia lah yang menjadi motivator menceriakan mood i semula...
Yang paling best, lepas tu terus g Sunway Piramid...Shopping
Konon nak ceriakan hati i semula la...
Shopping the best medicine for stress~katanya la....

Tapi bila balik tinggal sendiri sbb hubby kerja malam...
Sedih sebab rasa diri ni tak sempurna untuk my dear...
Nangis lagi sorang-sorang....
Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Hubby kata bukan I yang minta untuk jadi macam ni...
Dr boleh cakap je based on pengalaman dan pengetahuan dye...
Tapi tu semua kerja Tuhan..
Yang penting tugas kita adalah BD..let God do the rest...(so notty la my hubby ni~tapi serius ayat pujuk dye buat i gelak xjadi nangis)

Fikir balik, ada je yang pregnant walau dua-dua tiub blocked...
Still ada harapan...Insya allah...

Ok la sebagai penutup kita layan ni plak:~
http://www.tearsandhope.com/emptyarms_video.html

Tuesday, July 10, 2012

Selfish

people are so easy on being selfish...
sedangkan i nak buat ape2 pun terfikir-fikir takut kecilkan hati kawan-kawan..
tapi orang senang-senang je fikir untuk diri sendiri tanpa kira perasaan aku...
duh..geram betul.....



kredit http://quizilla.teennick.com/poems/17181760/your-selfish-game

memang la kita tak boleh nak expect orang jadi macam kita tapi at least dont u have ur own consideration...
some people are so typical...


Neway, esok appointment Dr lagi..
nervous..
sangat takut dengan report HSG..
sebab dapat rasa ada yang tak kena...


Follow by Email