Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Thursday, July 12, 2012

Result HSG

Semalam appointment dgn Dr di Hospital Putrajaya...
to review about the HSG result...
of course masa nak pergi tu sangat mendebar-debarkan..
sebab dah tau ada yang tak kena (cuma masa tu tak tau masalahnya lagi)..

So, as been expected
Dr explained yang i ada 1 tiub je...
Yang sebelah kiri dah blocked langsung...
Aduh...
So, sekarang memang depends on sebelah je...
(dah rasa macam handicapped plak)

Then, sebagai tambahan yang agak menyedihkan..
Dr Rashidah tak silap namanya...
Dia kata ada harapan nak pregnant...
Tapi (ada tapinya)...ada risiko yang perlu aware..
Dr. kata 50% kalau i pregnant boleh miscarriage or premature birth...

Sedih gile dengar masa tu...Rasa macam berkecai-kecai setiap angan-angan I...
So, now i know the reason of my infertility...
Treatment just Dr bagi clomid untuk amik lepas bulan puasa nanti dan FT on day 10, 12 and 14..
And try to conceived naturally...

Rasa nak nangis pun ada masa tu..
Sib baik My Dear ada skali...
Dia lah yang menjadi motivator menceriakan mood i semula...
Yang paling best, lepas tu terus g Sunway Piramid...Shopping
Konon nak ceriakan hati i semula la...
Shopping the best medicine for stress~katanya la....

Tapi bila balik tinggal sendiri sbb hubby kerja malam...
Sedih sebab rasa diri ni tak sempurna untuk my dear...
Nangis lagi sorang-sorang....
Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Hubby kata bukan I yang minta untuk jadi macam ni...
Dr boleh cakap je based on pengalaman dan pengetahuan dye...
Tapi tu semua kerja Tuhan..
Yang penting tugas kita adalah BD..let God do the rest...(so notty la my hubby ni~tapi serius ayat pujuk dye buat i gelak xjadi nangis)

Fikir balik, ada je yang pregnant walau dua-dua tiub blocked...
Still ada harapan...Insya allah...

Ok la sebagai penutup kita layan ni plak:~
http://www.tearsandhope.com/emptyarms_video.html

5 comments:

  1. masa saya wat HSG ari tu, left tube is blocked and right tube ade hydrosalphix. then i underwent minor laparotomy. i buat dgn Dr hamid utk unblocked tube and remove hydrosalphinx. Doc ckp 50-50 either i leh preggy normal or x. Dr bg i 1 year utk try. but instinct i, i nk buat ivf. then last year (sept) i buat ivf at HUKM..tp 6weeks after i buat ivf, bleeding. n doc scan kantung nampak reput n xjadi. then bulan 3 hari tu i buat FET. Alhamdulillah, i preggy single baby. But Allah lebih mengetahui segala-galanya. I terpaksa operate ms kandungan nk 11mgu sbb baby die dekat hujung rahim (dalam rahim, tp hujung kedudukan yang xsesuai)...sedih bile tgok doc bg janin yg dah ade jari tgn kaki kat my hubby.n doc suruh i rest atleast 6months before try ivf lg. mmg frustrated,upset, nangis sepanjang hari. but life must go on. ikutkan ari tu i nk amek anak angkat dah. tp, mungkin i nk bagi masa utk i cuba sekali lg..
    Hanya org yg faham kesusahan utk dapat zuriat, yg faham hati kite.ujung thun ni dah nk masuk 3tahun i kawen.. Allah maha mengetahui. Dia nak berikan yg terbaik utk kite.

    p/s : sory comment pjg sgt. :)
    Dont give up dear. Disetiap kesulitan pasti ade kemudahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. MTB: thanx u for sharing ur experience...u are so strong dear..*hugs*
      sama la i pun ujung taun ni nak masuk 3 tahun dah..

      Delete
  2. Dont give up.itu cuma ramalan doc. Doa saja semoga berlaku keajaiban.kun fa ya kun

    ReplyDelete
  3. Kita sama la HoneyLily kawen dah nak dekat 3 tahun..huhu..

    Saya setuju sangat dengan husband you, let God do the rest..memang betul pun, bukan kita yang minta jadi macam ni.

    u nak shopping apa pun shopping la, makan la apa yang u teringin..at least u got ur doting and darling husband kan..

    ReplyDelete
  4. jangan putus asa-even my friend DR cakap sangat nipis harapannya---dah ada pon anak sorang sekarang---kawan yang lagi satu pulak-even tak dak masalah masih menunggu 6 tahun.. jadi apa2 pon Berserah kepadanya--dan jangan lupa BERUSAHA.. selagi ada daya

    ReplyDelete

Follow by Email