Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Thursday, January 10, 2013

."Ada anak pun belum tentu menjadikan kita ibu bapa yang sempurna"

Terserempak dengan the mulut longkang makcik masa birthday my niece last 2 weeks...

Tak abis-abis nak menyakitkan hati i...

Masuk2 je salam i terus tanya kuat-kuat depan semua orang,"Eh, ni dah ada ke ni?"

The situation is so awkward sebab masa i ramai org tgh makan and sembang-sembang...

Terus i sentap sebab semua orang yang tengah sembang macam terdiam tengok dia...

Ada my SIL and MIL...

Tapi semua pun tak jawap.....

I bangun pergi duduk tempat lain...I perasan masa salam tu dia tengaok badan i..oh ye, i pakai maxi labuh masa tu...nampak macam pregnant ke?

My SIL and MIL pun bangun dari situ pergi layan tetamu tempat lain...I tengok sampai ke sudah they all layan diri sendiri je sefamily...

Bila dia dah balik, baru MIL cakap yang actually dia pun menyampah dengan makcik mulut longkang tu...sebab tu malas nak duduk sembang and layan macam tetamu lain (padahal adik ipar tu)

"Anak dia je la yang semua bagus...anak menantu dia je la yang baik...kalau anak-beranak Ma ni ada je yang tak kena...Malas ma nak layan.."

OOO..kesahnya, ingat kan I je yang perasan dah tua-tua pun mulut longkang lagi...tapi semua orang pun dah naik menyampah rupanya...ada je yg tak kena dgn semua SIL I tu nak banding dgn anak-anak dia yang kononnya baik bagus dan pandai sgt la...

Tu adalah contoh terbaik Tuhan nak tunjuk kat kita..."Ada anak pun belum tentu menjadikan kita ibu bapa yang sempurna"

Oh ya, anak dia bukan lah menjadi sangat semua pun...tapi dia asyik sebut pasal anak yang menjadi je...kenapa? malu ke?

5 comments:

  1. org camtu kena ingat, keturunan kau tu blom tentu mudah & baik mcm yg kau bangga2kan sgt skrg ni..

    ReplyDelete
  2. hai..sabo jer la dear..saya pun asik ditanya..kdg2 pk malas nk pegi kenduri kendara..huhu..

    follow blog saya ye klo sudi"
    www.iez2linejourney.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan lily..
    setuju dgn nissa memang sgt choooii! mulut itu org. kalau satu hari nanti Allah SWT tu nak tunjuk balasan kejap je, tgok la masa sakit nanti sape antara anak yg dibanggakan tu yg akan terus d sisi. hishhh.. -_-

    ReplyDelete

Follow by Email