Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Thursday, May 31, 2012

HSG



Since abis kursus, ingat hari tu bulan 4 nak sambung treatment, tp disebabkan period dtg hari jumaat (27 april), so terpaksa batalkan niat. so bulan ni period dtg waktu ptg 30 mei. Semalam hari kedua period terus call Hospital Putrajaya untuk ambil clomid seperti yg diberitahu bulan lepas ~ nurse tu ckp ble dtg terus untuk sambung treatment. Ptg lps lunch, terus pg sana and proses sangat cepat sebab  tak ramai org.
From medical record, Dr. bertugas hari tu kata saya sepatutnya kena buat HSG dulu baru boleh proceed untuk ambil Clomid sekali lagi. Pelik juga...nape Dr yg rawat saya dulu tak bagitau pun?
So, ditetapkan tarikh HSG saya ialah pada 11 Jun 2012...satu je perasaan saya...nervous bile bab nak kena cucuk-cucuk ni...So, kengkawan ble x kongsi pengalaman HSG uolls dgn saya...

p.s.: Nurse yang bertugas haritu sangat baik dan manis orgnya~ Harlina namanya... Taula kan nurse govt selalunya macam mana..tapi semalam nurse ni siap cakap, "insya allah kak, mudah-mudahan semuanya mudah nanti.."

Amin..





5 comments:

  1. HSG? Insyaallah, takde apa2... oke je.. jgn risau2 sgt.. tenang :)

    ReplyDelete
  2. kekda: ok je ye..hmm...nervous juga sebenarnya ni

    ReplyDelete
  3. Hai.. Saya baru je buat hsg jumaat lepas. Alhamdulillah,takda sakit. Bleeding pun sikit sgt. Cuma sebelum nak hsg tu takut gabra semua cukup. Tp bila doc dah start buat,semua bjalan elok. Takpe,nervous tu normal. =) insyaallah..jgn risau okay.

    ReplyDelete
  4. assalammualaikum.
    saya masuk blog ni dari blog pnstoberi.
    saya pun baru buat HSG ni jumaat lepas.
    mula2 memang rasa saspen sangat, tapi lepas tu ok.
    rasa sakit macam senggugut, ada bleeding sikit.
    tapi ok.
    lagi ok rasanya bila doktor kata saya takde apa2 masalah.
    good luck ya :)

    ReplyDelete

Follow by Email