Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Tuesday, August 16, 2011

Kesan ubat kah?

Kawan-kawan semua,
nak tanya lah pada yang berpengalaman..
last 2 cycle (mei dan jun) saya dah amik clomid...
 (tapi still -ve)
cuma satu perkara yang berubah~
cycle period saya jadi pendek..
selalunya dalam 28-31 hari, tapi sekarang tepat 26 hari, mesti dah period..
then bila period plak, jadi pendek dalam 2-3 hari je..
dah 3 cycle since first makan clomid tu...

hmmmm, ingat nanti baru nak tanya Dr masa appointment bulan depan
tapi better juga tanya kawan-kawan TTC dulu...
sebab takde plak terbaca kesan clomid akan jadi macam tu...
ke ade sebab-sebab lain...
contohnya: terlebih stress ke? hehehhe...

5 comments:

  1. salam kenal..
    dulu saya prnah cuba clomid utk ttc..lama jugak..lebih 4x..den sthun stop..nak try naturally ..tak jdi jugak..den cuba kat dr pakar baru..dia try saya ngan clomid..den pastu tak jdi jugak..so,dia cakap sya mayb tak sesuai ngan clomid..so,ubah ubat lain la..

    ReplyDelete
  2. sy x pasti bab cycle jd semakin pendek sbb clomid..tp bgs la kan jika pendek..takda la tertunggu-tunggu lama sgt utk plan ape2.
    cuma sy suggest kalo 1st cycle x jd clomid tu,2nd cycle cuba tmbh dos. 2nd cycle cuba ambik 1 biji stgh aka 75mg.mn tau 50mg tu blm mampu nk menyuburkan telur.
    sbb doc suggest saya mcm tu, menjadi..cuma rezeki kjp je..ape2 pun diskas dgn doc okay..wish u luck!

    ReplyDelete
  3. chinta xde lak terjejas kalau makan clomid..mungkin awak stress kot...cuba tengok bulan depan..kalau pendek gak..mmg sebab clomid la kan...

    ReplyDelete
  4. ummurai: salam perkenalan juga.
    pn. leeda: dr preskrip saya untuk ambil 2 biji (100mg)...maybe its too strong ke, thats y period saya jd macam tu? neway, will discuss with dr during next apptmnt.
    chinta: tu la, i pun rasa macam tu, sebab 1st time kan, so excited lebih pun ada, stress pun ada...

    ReplyDelete
  5. saya makan 2x gak clomid..xde kesan jugak..so mmg kena amik injection

    ReplyDelete

Follow by Email