Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Monday, June 27, 2011

Hati seorang suami...

This weekend i spent most of the time with hubby....Maklumlah kan...dah 2 minggu dah jumpa..
Banyak perkara yang kami sembang, cerita and update..

And of the first thing yang dye tanya,"Whether my period is delayed or not"..Sadly have to inform i got my period last week..then dye diam.."xpe lah, nak wat camne, takde rezeki lagi". Pastu kiteorg sambung lagi lepak2, makan2 sembang2..

Tapi one thing, i realize sgt2 perubahan air muka dye...So, masa dlm kereta nak balik tu, i asked him, " D, u sedih eh B x pregnant lagi?"..Dye jawab, "sedih la jugak, even u dah amik ubat pun x jadi jugak, tapi xpe lah bulan ni kita cuba lagi". Bila dye sedih, I lagi lah rasa sedih....

Hmmm.....selalu nya I yang lebih2 about getting pregnant, nak babies and sort of things..
Tapi first masa g check up dgn Dr tu, memang mr. hubby yang banyak tanya banding dengan i...Dye memang jarang nak luah, nak cakap macam kita yang perempuan ni kan..Sampaikan kadang2 I rasa hubby ni macam tak faham ke tak tau perasaan I ni... Sebab dye selalu cakap, "Wat rileks sudah.." bila2 i cakap pasal TTC ni. One thing yang I selalu geram dulu sebab he is so cool, no matter what people, friends and family said to us..

But then, sekarang i dah tau, he feel what I felt...recently pun my hubby is more concern about my feeling on this TTC journey..At the same time jugak, our conversation continues to the story of our friends (So happen that my fren married his friend) who is juz got new baby girl..

Hubby: A msg bagitau Q dah bersalin last week. Q bagitau u x?
Me : Ada msg tapi i tak reply..
Hubby: Nape?
Me:........... (diam je)
Hubby: Nak g tengok tak?
Me: Tak nak lah, i stress la bila tengok baby...
Hubby: Kecuali baby fitrah kan.hahaha..ala, wat rileks jer (again, his favourite tagline)..
Me: U senang la cakap..
Hubby: U tak suka orang tanya2 u kan? Ok, lain kali kalau orang tanya u lagi u jawab je camni, "Ni tanya betul-betul ikhlas ke? Atau tanya sebab dah tak de benda lain nak tanya? Atau dah tak tau nak cakap apa dengan saya?" (he did it with faces like mami jarum that make me laugh)...
Me: (laughing)

And we did talk about this TTC things...for first time ever~ a real talk and discussion on the feelings.. i realize now, either me or hubby, the pressure the stress the feelings are all same. beza cuma I ada blog tempat meluahkan tapi hubby lebih banyak memendam dan wat rilek je. I even told him that I have blog and TTC friends..the stories, experience that we shared...how they ease my feelings each time...

But now I also know, i can talk and express anything with him...He does know and understand as well...

Love u D

3 comments:

  1. kemahiran lelaki ialah memendam.kemahiran kita meluahkan. ;). trust me, perasaan dia sama je dgn kita.atau mungkin lbh lg.cuma dia berjaya pretend.dpn kita.x macho la kan kalo x cool. dlm hati Allah je tau. mcm saya, sgt jelas kekecewaan di wajah suami bila saya konpem miscarriage.sbb dia optimis.x fikir -ve.pe yg dia alami xjauh beze dgn kita.tgh2 mkn,ade jgk kwn lelaki dia tba2 btau eh ank aku dah pandai ni.pandai itu.x tanye pun.tp kami phm,naluri ayah ibu, mstilah xcited nk express how excited they are with the baby growing infront.

    ReplyDelete
  2. hye pn leeda; betul tu~lelaki memendam perempuan meluahkan...
    but one thing yg saya realize~ situasi ini membuatkan kami more understanding antara satu sama lain, more tolerate and menambahkan keeratan

    ReplyDelete
  3. betul tu honeylily... tp i've notice laki ni tak suka jugak if kita slalu nk ckp psl ttc .. once in a while, mmg akan memberi kesan mendalam kan.

    ReplyDelete

Follow by Email