Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Tuesday, March 12, 2013

Tidak dapat memiliki apa yang diidamkan adalah sangat menyakitkan..

This year my dream is to buy my own house...

Anak?

Bukan tak nak tapi rasanya kalau ada- alhamdulillah, adalah rezeki dan nikmat yang paling bahagia sekali tahun ni..
Kalau tak pregnant juga lagi..alhamdulillah juga...Tuhan  menentukan ianya bukan masa terbaik untuk kami jadi parents..

Dua tahun azam untuk memiliki anak tak tercapai..frust, sedih, kecewa tak payah cakap lah...
Tuhan saja yang tahu..
So, tahun ni aku berazam untuk memiliki harta fizikal..dan disebabkan perkara ini boleh ku kawal.. dan dengan rezeki yang Tuhan anugerahkan kepadaku.Insya allah, aku akan pastikan ianya jadi realiti tahun ni..

Tidak dapat memiliki apa yang diidamkan adalah sangat menyakitkan...

Tentang anak pulak...

Rasanya usaha ku tahun ini hanya satu..

Mengirimkan doa kepada ibu mertuaku yang akan menunaikan umrah pada bulan Jun nanti...
Doa yang paling mujarab adalah doa seorang ibu ..dan depan Kaabah adalah tempat yang paling terbaik untuk berdoa...
Bukan pada MIL saja, malah pada sesiapa saudara terdekat yang akan ke sana...daku titipkan pesanan mohon doakan aku dan hubby dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah..

Seriously,
I have stop taking all medication and supplement..
Hmm...Susu SK Khisbun pun dah abis dan pati delima pun dah abis..
Tapi tak rasa nak restock..
Appointment dengan HUKM pun i dah tangguh-tangguhkan..
Tak ada hati nak pergi..
(Or sebenarnya setiap kali nak pergi ada je halangan)..
Cam x best je
Biarlah dulu..


  Vs 



6 comments:

  1. insyaAllah......ade rezeki tu...cepat atau lambat...same goes to me...2 tahun kawen...anak xde lagi..huhuh...tambah2 baru je taw ade pcos...lagi la sedih hati ni...huhuh

    ReplyDelete
  2. Honylily, smg tercapai azam tahun ni. Bab Anak, as u said, rezeki dr Allah, kita bermohon padaNya je la kn :-) i doakn smg Allah permudahkn usaha u.

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan

    same situation.. dh 2 tahun berkahwin, masih belum ade rezeki lagi.. maybe bila tak pikir sgt pasal anak ni, tetiba ade rezeki plak, manala tahu kan.. :)

    ReplyDelete
  4. Sabar ye kak... Kkdg bila kita down lg allah nak uji... Ros lpas bersalin byk pikir2, kkdg ujian allah ni buat kita lebih kuat..,

    ***kak, bykkan suh suami gosok perut smbil bca ayat qursi serta doa yer..insyaaallah :)

    ReplyDelete
  5. Terkadang kita tabah lalui hari2 mendatang...
    terkadang, bila hadir perasaan itu, tak nafikan, sy juga bersedih....

    tetapi tiada daya melaikan kuasa Allah s.w.t kn? Insyaallah, one fine day.....

    ReplyDelete
  6. Sabar la ye..we r same situation.. 2 tahun kawen xde rzki lagi... memang tak nak fikir sgt, tp kadang2 jadik tensen sebab BFF sediri sebok la berpuluh kali sebut hal ni... ape boleh buat, kalau boleh pilih, dah lame nak 5 orang serentak keluar.. tapi ni semua "urusan Allah"..

    Orang Melayu :
    1) bile tak de bf, sibuk cakap x kan de bf..
    2) dah ade bf tny bila nak tunang pulak..
    3) dah tunang asyik la tanye "bile nak dapat makan nasik minyak"
    4) dah kawen sebok lagi tny bile nak da baby..
    5) dah ada baby sibuk tny tak nak tambah ke..
    6) dah ramai anak, mulut laser cakap kite mcm kilang pulak...
    7) Anak dah besar, asyik tanye bile nak dapat menantu....

    *Tak habis-habis dengan seboknyeeeeee*

    ReplyDelete

Follow by Email