Labels

I Love You (3) lagu fav (1) perasaan (38) TTC (44)

Tuesday, April 24, 2012

Ada Ape-ape ke?

Setiap kali aku rasa happy, mesti ade je yang nak "kill the mood" kan..
Mesti jugak nak menyampuk dengan perkara-perkara yang sentap...


Setiap kali aku cakap nak makan that or this...teringin nak this and that..
Mesti ada sorang ni yang tak jemu2 tanya soalan "Ada apa-ape ke?"..."dah berisi ke?"..
Duh..that is so irritating tau tak!!lagi-lagi "ada apa-apa ke?"...asyik-asyik "ada apa-apa ke?"

Yes!! Memang ada...
Aku memang ada angin satu badan....

Pastu masa MIL call masa tu we all dlm keta..
*cut the story short*
Hubby cakap nak kua g makan sebab aku nak makan western...
Dgr my MIL tanya, "aik, ada apa-apa ke?"...
Duh...again!


Perlu ke nak kena "ada apa-apa" dulu baru boleh teringin nak makan itu ini...
Perlu ke nak kena "ada apa-apa" baru boleh nak demand macam-macam...
Perlu kena berisi dulu ke baru boleh mintak hubby bawa g makan kat mana-mana yang kita suka..
Ape kalau orang yang tak pregnant tak de hak ke nak mengidam makan macam-macam?
Tak boleh nak mintak itu ini...
*Double standard!

Sebagai orang normal yang diberi nafsu selera oleh Nya..
Sape saje pun boleh teringin or terasa nak sumthing or mengidam kan sumthing..
When a man mengidam nak makan something adakah bermakna yang dia juga pregnant?!
*Ding!..
I think that should answer my question...
Or adakah golongan-golongan suka-menyibuk-hal-perempuan-yang-belum-mengandung2-jugak ni akan twist the answer jadi "oo,wife dye ada apa-apa kot..sebab tu mengidam.."

Kehkehkeh...
 





7 comments:

  1. Sabar ye..soalan2 simple mcm tu mmg blh jd sensitive kat ttcian mcm kita. Ader 2 jns kot org yg suka bertanye gitu;
    1. Suka menyibuk.(Asik sibuk psl hal dlm kain org je.)[Kwn2]
    2. Cakna.(Tak sabar nak dengar berita gembira dari kita)[Fmly member]

    Yg 1st tu mmgla -vE side. But the other 1 is +ve. Kita blh plh mn satu utk sejukkan hati kita.

    Dlm kes saya; bila suami beritahu MIL yg saya dah pregnant stlh sekian lama menanti..but NO RESPOND!
    Wat should i think? Tak tergezut ke diorg ni.
    Tapi dh gugur. Masih ttc dgn sbr..InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..
      sorry to hear about ur case..memang xpatut! honey doakan semoga akan ada rezeki lagi untuk kita nanti..

      Delete
  2. sgt annoying kan soalan macam tuh

    kita yg xpregnant nie dilarang mengidam makan apa2 ker???

    tah hape2..

    ReplyDelete
  3. betui tu sampai kan kalau nak kongsi kegembiraan dalam fb pun jadi malas coz biler kita wat status ucapan syukur alhamdulilah mesti diaorang ingat kita dah pregnant, padahal macam2 rezeki dari dari ALLAH yang wajib kita syukuri...

    ReplyDelete
  4. boring kannnnnn!!
    semua benda nak relate dengan Ada apa-apa ke?
    bohsan!

    i penah ckp je ADA!
    then org tu tanya "brapa bulan?"
    "dua bulan kot"
    "waaaa tahniah"
    "terima kasih!"

    then dulik apa kite betul2 pregnant ke tak abis tu itu je yg die nak dengar kan? so kite beritahu je ape yg die nak dgr :P

    ReplyDelete
  5. rasanyer lepas i meroyan mengamuk kat fb pasal ada sornag kakak kat ofis pegang perut i, terus takde sapa dah berani tanya pasal preggy ke tak. tak sangka langsung ia memberi kesan.

    cuba la. sekali sekala ngamuk apa salahnyer. hehehee i ajar mende bukan2 plak nie kat honeylily nie :p

    ReplyDelete

Follow by Email